מתכון משגע ללחם מחמצת קקאו! טבעוני, בריא ומיוחד

באדיבות הגולשת מיכל עימנואל

לשקול בקערת מיקסר:

263 גר' מחמצת

470 גר' מי ברז

26 גר' סילאן

3 גרם שמרים יבשים (לא חובה אבל רצוי בימים קרירים)

720 גר' קמח (קמח לחם או קמח מלא או שילוב, רצוי לא יותר מ-75% קמח מלא)

30 גר' אבקת קקאו איכותית.

 

ללוש במיקסר על מהירות נמוכה חמש דקות. להניח ל-2 דקות.

להוסיף 20 גר' מלח אטלנטי ו-20 גר' פולי קקאו גרוסים, וללוש במהירות 2 עוד חמש דקות. להניח לשעה בחוץ או לילה במקרר.

אם מוציאים מהמקרר להניח בחוץ עד שיתחמם לטמ"פ החדר, אם לא אז ישר להתחיל בקיפולים:

על משטח מקומח קלות לשטח למלבן ולמתוח כל פינה למרכז. לכדרר ולהניח מכוסה לעשרים דקות. לחזור על הקיפול והמנוחה 4 פעמים.

ליצור את הככרות בעיצוב הסופי על תבנית ולחרוץ את החלק העליון. לחמם תנור ל-250 מעלות עם תבנית מים חמים בתחתית. כשהתנור חם והככרות קצת נחו, לאפות בחום של 250 מעלות כ-15 דקות ואז להנמיך ל-200 ולאפות עוד כ-20 דקות עד שמשמיע צליל חלול בתחתית. לצנן לחלוטין לפני שפורסים

 

phone
waze
back to top